Recht is niet krom

Op de website “Recht is niet krom” vind je een aangepaste methodiek om het thema kinder- en jongerenrechten op een begrijpelijke en boeiende manier te behandelen. De site is bedoeld voor gebruik in de 2de graad TSO.

Recht is niet krom bestaat uit vier modules die elk een deelthema behandelen: Mensenrechten, wie verzint het? Ik wil, ik mag en ik moet. Heeft iedereen recht op jongerenrechten? Wie werkt er mee aan jongerenrechten?

Het pakket laat ruimte voor de persoonlijke aanpak van elke leerkracht die met zijn leerlingen aan de slag wil gaan rond jongerenrechten. De jongeren gaan zelf op onderzoek uit en via allerlei bronnen uit hun eigen leefwereld (foto’s, cartoons, teksten, filmpjes …) komen ze te weten wat jongerenrechten inhouden. Spelenderwijs verwerven zij heel wat informatie over hun eigen rechten en verantwoordelijkheden en die van kinderen en jongeren in de rest van de wereld.

Op de site vind je ook een geautomatiseerd evaluatiesysteem en een handleiding met o.a. technische ondersteuning naar inhoud en evaluatie, doelstellingen en vakoverschrijdende eindtermen.

Recht is niet krom is een onderdeel van het VILOK-project (Via Internet Leren Over Kinderrechten) dat bestaat uit 8 interactieve websites die leerlingen, studenten en cursisten laten kennismaken met kinderrechten. Elke website is op maat van een specifieke doelgroep. Zo is tsjildrens raits uitgewerkt specifiek voor de lerarenopleiding.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s