Delicious : social bookmarking

Neen, del-icio-us is niet de eerste langverwachte on-line taart.
Maar het is wel een zeer handige en populaire manier om bookmarks (linken) te ordenen en met anderen te delen op het internet.
Hier zie je een voorbeeld van onze collega’s van doc-atlas in Antwerpen.
Het ‘social bookmarking’ systeem van delicious heeft een aantal voordelen ten opzichte van klassieke bookmarks op je computer.
Het kan van om het even waar beheerd worden: thuis, op je werk, op school. Er is een veld voorzien om de link te omschrijven en je kan er zelf trefwoorden aan toevoegen. Dit maakt het voor een buitenstaander makkelijker om zelfs grote overzichten linken efficiënt te doorzoeken.
Een bijkomend voordeel is dat je in een oogopslag ziet hoeveel andere delicious gebruikers een zelfde link opgenomen hebben, toch wel een referentie voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van een link.
Eens je een delicious pagina gemaakt hebt, kan je die makkelijk delen met anderen en bv op je site zetten. Hier een voorbeeld van zogenaamde ‘tag-cloud’ van de openbare bibliotheek van Brussel.
We zijn alvast overtuigd van het nut en beginnen aan onze eigen delicious-overzicht voor alles wat met mondiale vorming en e-learning te maken heeft. We hopen je dit hier spoedig te presenteren.
Scholen of organisaties die een zelf al een delicious klaargemaakt hebben, laat het hier gerust weten.

 

Advertenties

One thought on “Delicious : social bookmarking”

  1. Mijn persoonlijke del.ico.us vind je hier: http://del.icio.us/stuglojan. Mijn interesses zijn heel divers, maar de hoofd-onderwerpen noord-zuid en Studio Globo bevatten mogelijke interessante sites.
    Ik vind del.ico.us eigenlijk niet echt geschikt voor ‘groepsgebruik’, daarvoor is een traditionele linkenbundeling op een site efficiënter. Maar voor persoonlijk gebruik is dit echt een fantastische vervanger van je ‘favorieten’ in de browser.
    Ik vind wel dat je er maar efficiënt mee kunt werken als je de plugin in firefox gebruikt (http://del.icio.us/help/firefox/extension) Heel onlangs werd ook een gelijkaardige plugin voor internet explorer ontwikkeld (http://del.icio.us/help/ie/extensionnew)

    En ook de mensen van Globelink ontdekten een tijd geleden al del.ico.us: http://del.icio.us/globelink

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s