Helden op stokken

Ondanks alle hulpgelden voor Afrika, worden mensen met een handicap te weinig bereikt. De meesten gaan nooit naar school en behoren tot de allerarmsten. Hoe kunnen Afrikanen met een beperking wél toegang krijgen tot aidsvoorlichting, onderwijs, werk? En wie zijn die gehandicapte Afrikanen eigenlijk? Hoe leven, hoe denken zij?

Vorig jaar verscheen over dit thema het boek “Helden op stokken. Gehandicapt in Afrika” van Afrika-journaliste Sybilla Claus en rolstoelend publiciste Petra Jorissen. Ze stortten zich een jaar lang in het leven van Afrikanen met een beperking. Behalve een boek resulteerde hun reis ook in een website waar je een heleboel fotomateriaal, info en doorverwijzingen kan vinden.

Er is een portret van een handelaarster in bier, die kampt met corrupte douaniers, een atlete die wil exploderen in haar racerolstoel, een dove homo die een rolmodel wil zijn, een blinde juriste die zich inzet voor de mensenrechten. En er is het kind dat zich verheugt op school, maar op de eerste dag al wordt weggestuurd.

Het boek kan je ook ontlenen in de documentatiecentra van Kleur Bekennen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s