Statetris: puzzelen met landen

staterisafrica1Aardrijkskunde is vaak niet het meest geliefde vak, en hoe breng je ‘van-buiten-leer-dingen’ op een interessante manier? Statetris komt je ter hulp, het is een boeiend en leerrijk on-line game dat het populaire spel “Tetris” mengt met aardrijkskunde. In plaats dat je met blokjes werkt, moet je landen plaatsen op een blinde kaart van een land of continent.
In de eenvoudigste variant moet je de landen of provincies alléén naar links of naar rechts bewegen,  bij medium en hard moet je ze ook nog omdraaien om ze op de juiste plaats in te kunnen passen.
Als je aantal keren mist voor hetzelfde land, wordt een tip gegeven om je verder te helpen.
We deden zelf de test met Afrika en kwamen tot de vaststelling dat het toch niet zo eenvoudig is. Sommige landen zijn natuurlijk makkelijk zoals Zuid-Afrika, Democratische Republiek Congo of Algerije. Maar weet je ook waar Benin, Guinee-Bissau of Tanzania precies liggen?
Doe de test. We hadden zelf een 10-tal minuten nodig om alle landen van Afrika goed te schikken, wie doet beter? Als je niet tevreden bent met het resultaat, kan je het nog eens opnieuw doen om je tijd te verbeteren, en waarom bv geen Stateris wedstrijd in het computerlokaal?  Spelenderwijze leren.
En als Afrika of Europa te makkelijk is, probeer dan eens de provincies van China goed te krijgen. Succes.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s