Omarm de technologie

Onderstaande video heeft al bijna één miljoen hits op het Amerikaanse Teachertube, een soort youtube voor het onderwijs.
De video wil door een aantal opmerkelijke cijfergegevens en uitdagende statements de noodzaak aantonen om ook in het onderwijs maximaal gebruikt te maken van de technologische mogelijkheden.

Internet, gsm, i-pods, blogs, wiki’s, netlog, facebook, enzoverder, geen mens kan er nog naast kijken. De technologie evolueert razendsnel in deze ‘after google times’, daar is iedereen het wel over eens.
De vraag is hoe er op een goede manier mee om te gaan. Het onderwijs is immers geen eiland, wie denkt de technologieën buiten de klasmuren te houden, voert een verloren strijd.
We zouden zeggen integendeel, waarom de technologie niet omarmen en gebruik maken van de talrijke mogelijkheden die het biedt. Misschien is het wel tijd dat het onderwijs ook eens leert van de leerlingen en de gevarieerde en rijke manieren waarop ze deze technologieën gebruiken buiten de klasmuren.
We hopen dat deze video inspiratie brengt voor wie nog niet overtuigd zou zijn, en we blijven ondertussen ook zoeken naar inspirerende voorbeelden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s