En toen ging wereldwijd het licht even uit

earth-hour-logoEarth Hour is een symbolische actie van het WWF tegen klimaatverandering. Het ‘uur van de aarde’ werd in 2007 voor het eerst georganiseerd in Australië. Het initiatief werd zo enthousiast ontvangen dat Earth Hour vorig jaar wereldwijd werd gehouden.
Ruim 50 miljoen mensen deden toen het licht uit en lieten zo hun stem horen voor maatregelen tegen de opwarming van de aarde.
Dit weekend vond de editie 2009 plaats met deze keer een nog ruimer weerklank over heel de wereld: 66 hoofdsteden waarvan 9 van de 10 grootste steden op aarde hebben deelgenomen, daarnaast nog meer dan 4.000 steden en gemeenten in 88 landen op de 7 continenten.
Aan wereldberoemde monumenten als de Eiffeltoren, het Vogelneststadion, de Big Ben, de Akropolis, de Tafelberg en de Verenigde Naties gingen de lichten uit.
Vele miljoenen mensen wereldwijd deden mee met de actie, en een veelvoud werd ermee geconfronteerd.
Dit uurtje op zich zal uiteraard de problemen niet oplossen, maar door massaal deel te nemen laat de wereld wel zien dat iedereen wil dat er actie ondernomen wordt tegen de klimaatverandering.
Het internet heeft een belangrijke rol gespeeld in de mobilisatie. Op 28 maart had Earth Hour al 1,1 miljoen vrienden op sociale netwerksites als Facebook.
Op Youtube werden massaal video’s gepost, dezer dagen wordt elke 0,8 seconden een video van Earth Hour bekeken.
Bij ons stond de homepagina van het populaire Netlog volledig in het kader van Earth Hour, geen (jeugdig) mens kon er nog naast kijken.
Het is meteen ook de kracht van dit soort acties. Met eenvoudige middelen en een beetje inventiviteit kan een krachtig signaal gegeven worden dat de wereld rondgaat.
Wat dacht je bv van de Canadese versie van google op 28 maart.

earth_hour-google

En nu maar hopen dat de politici de boodschap begrepen hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s