Google Earth: in 80 seconden de wereld rond

googleearthWe kregen volgende interessante Nederlandse site door over werken met Google Earth.
Ondertussen zitten we aan versie 5.0 van Google Earth en de opties zijn aanzienlijk uitgebreid. Niet alléén zijn de digitale beelden van steden en landschappen fel verbeterd, alles is ook veel interactiever geworden. Google Earth 5.0 werkt met lagen zodat je zelf alles naar eigen wens kan instellen.
Je kan navigeren tot op het niveau van je eigen straat.  Je kan wereldsteden als New York of Tokio  in 3D bekijken, maar je kan ook eens vergelijken met megasteden als Bombay en Delhi. Je kan zelf foto’s of video’s toevoegen, via een pad kan je eigen route bepalen, gevorderden kunnen zelf met een animatie door Google Earth wandelen. Kortom, in 80 seconden kan je tegenwoordig de wereld rond, zeker de moeite waard om eens te bekijken. Google Earth 5.0 kan je hier gratis downloaden.

Het doel van deze onderwijswebsite is om duidelijk te maken wat de mogelijkheden zijn van Google Earth in het onderwijs. De doelgroep is vooral het basisonderwijs en studenten van de lerarenopleiding basisonderwijs. Er zijn uitgebreide videohandleidingen hoe alles werkt, maar ook didactische tips, opdrachten en links.

Als uitsmijter nog een voorbeeldje dat we dichter bij huis vonden. In deze met Google Earth gemaakte video wordt een G-route getoond, een aangename fiets- en wandelroute in het kader van de aardig-op-weg week. Google Earth laat toe tot heel dichtbij in te zoomen, leraren aardrijkskunde herkennen hier Brussel en Gent.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s