Welkom in België ?

Volgens de officiële cijfers van de VN vluchtelingenorganisatie zijn er momenteel 42 miljoen vluchtelingen in de wereld. Op de Wereldvluchtelingen dag lanceren verschillende organisaties voor asielzoekers en vluchtelingen in België de actie ‘A Cartoon for Refugees’.

vluchtelingenVB

Het doel van deze actie is het grote publiek eraan te herinneren dat personen die op de vlucht zijn vaak noodgedwongen hun thuisland hebben moeten verlaten omdat er een gewapend conflict heerst of omdat ze vrezen vervolgd te worden. In diverse Vlaamse en Franstalige kranten en weekbladen verschijnen cartoons die op een humoristische en originele manier de vluchtelingenproblematiek op de voorgrond plaatsen.

Soms zijn alle proporties zoek. Terwijl de 45 sterren in ‘de zaak Kimberley’ moeiteloos alle kranten en dagbladen vulden, was de Wereldvluchtelingen dag van 20 juni vaak amper een voetnoot waard.. De vluchtelingenproblematiek is geen ver van ons bed show. Het is een dagelijkse realiteit voor vele mensen, ook in ons land. Diverse mensen uit de culturele sector hebben ondertussen een symbolische hongerstaking opgestart om de mensen zonder papieren te steunen. Op deze site kan iedereen zijn steun betuigen door middel van een videoboodschap

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s