Gamesites rond kinderrechten

kinderrechtenspelNu de vakantie in het land is, is het hoogtijd om enkele nieuwe gamesites voor te stellen. Games winnen zienderogen terrein in het onderwijs, het is een interessante manier om op niet schoolse wijze met leerstof om te gaan, op een manier die voor kinderen en jongeren aangenaam is.
Vormen vzw ontwikkelde i.s.m. ADICA vzw en met steun van de Vlaamse Gemeenschap enkele interessante games omtrent kinderrechten.
“Over Mogen en Moeten” is een interactief spel om jongerenrechten op een eenvoudige en boeiende manier te benaderen in de 2de graad van het BuSO.
In de ‘City of Rights’ gaan de jongeren op zoek naar enkele belangrijke jongerenrechten. Aan de hand van filmpjes en ander beeldmateriaal, met sleep- en invulopdrachten, puzzels en cartoons over kinderrechten kunnen zij sterren verdienen. Maar Mr.Nix R.Echt heeft het niet erg begrepen op jongerenrechten en ligt op de loer om hen zoveel mogelijk rechten af te pakken.
Er is ook een downloadbare handleiding en de scores worden automatisch bijgehouden. Hiervoor dien je je wel even te registreren, maar je kan ook zonder registratie al een uitgebreide demo spelen.

“Ik en jij en zij” is een soortgelijk game waar je een reis rond de wereld kan maken in 17 rechten. Het spel is bedoeld voor de 3de graad van het lager onderwijs en bevat ook allerlei opdrachten en spelletjes.

kinderrechtenIn “en wij dan?” zeil je Rights Paradise af, handig surfend van zorg-eiland naar mening-eiland, en van groei-eiland naar één van de blijf-af eilandjes.
Het doel? Alle jongerenrechten verzamelen via foto’s, sleepspelletjes en hier en daar een persoonlijkheidstest. Dit online game is bedoeld voor jongeren van de 2de graad BSO. Lets the games begin !
Tijdens de vakantie zal deze blog op een ietwat lager pitje draaien, om er tegen volgend schooljaar steviger dan ooit digitaal tegenaan te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s