Future Express: verschillen die inspireren en je blik verbreden

Future Express is gebaseerd op 26 treinreizen die filmmaker Rob Hof samen met zijn zoon in zes continenten maakte. De filmer maakte er een documentaire reeks van, waarin hij op zoek gaat naar antwoorden op de vraag waar het met de moderne wereld heen moet. Het resultaat is een reeks inspirerende, ontroerende en intrigerende verhalen van treinreizigers over de hele wereld. Verhalen waarmee Hof de kijker wil uitnodigen om de ramen naar de buitenwereld te openen en zich te laten inspireren door verhalen van medereizigers wereldwijd. Dat zoiets geen holle woorden zijn, kan je bijvoorbeeld al snel opmaken uit de boeiende discussies in de aflevering rond “liefde en stiekeme seks” of uit de video hieronder.

De reeks wordt in wekelijkse afleveringen uitgezonden op de Nederlandse tv, maar de documentaires zijn tegelijkertijd aanleiding voor een boeiend crossmediaal project. Behalve een tv-serie, is Future Express immers ook een interactieve website en een digitaal televisieprogramma.

Op de website Future Express kunnen webreizigers van over de hele wereld elkaar ontmoeten. Ze kunnen de personages uit de televisieserie beter leren kennen en meepraten over maatschappelijke onderwerpen. Naar aanleiding van de thema’s uit de documentaireserie wordt er extra beeldmmateriaal gepubliceerd, vinden er debatten plaats en worden er radio-uitzendingen gemaakt. Bovendien werkt de Erasmus Universiteit van Rotterdam aan lesmateriaal voor verschillende niveaus.

Een ideale site om als webreiziger wereldwijzer te worden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s