Nieuwe game over journalistiek in Darfur

De oorlog in Darfur is complex en maakt goede journalistiek moeilijk. De publieke aandacht voor het conflict dreigt daarom te verslappen. Om op een prikkelende en begrijpelijke wijze inzicht te geven in de oorlog en het belang van goede journalistiek, heeft Press Now deze zaken gebundeld in een nieuw interactief spel: On the Ground Reporter.

Eerder was er al de (engelstalige) game Darfur is dying, waarin je als speler de rol van vluchteling op je neemt. On the Ground Reporter is meer gericht op informeren met echte verhalen en beelden. Daarmee willen de makers twee belangrijke zaken onder de aandacht brengen: de problemen in Darfur en het belang van goede berichtgeving ter plaatse.

Zo is één van de eerste lessen die je in de game leert, dat je Darfur niet binnen komt als journalist of toerist. Ook het winnen van vertrouwen van mensen en het leggen van connecties komt in het spel aan de orde. Daarnaast krijg je als speler al spelend vooral veel informatie over het conflict in Darfur aangereikt. Alles bij elkaar een mooi stukje werk.

On the Ground Reporter wordt officieel gelanceerd op 2 december, maar je kan de game nu al spelen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s