MDGSPOT zet de millenniumdoelen in de kijker

MDGSPOT.be is een online cinema, die toont waar het met de millenniumdoelen om gaat, en wat intussen op de teller staat. De tweede reeks startte op 4 november en loopt 8 weken lang.

Vijf jaar vóór het verstrijken van de deadline 2015 neemt MDGSPOT.be de temperatuur op. Hoe staat het intussen met de realisatie van de Millenniumdoelen? MDGSPOT.be zoekt het antwoord, telkens in drie rubrieken:

  • De Herman en Hermien Show: een bizarre mix van talkshow, reportage en experiment, waarbij jongeren van over heel de wereld tijdens een Millenniumdoel kamp in Tsjechië, op de politiek incorrecte rooster worden gelegd door het excentrieke would-be showduo Herman en Hermien.
  • The Millenium Fight: twee stand-up-comedians, de allochtone Arbi El Ayachi en de extreemrechtse Han Solo, nemen het verbaal én fysiek tegen elkaar op, met Nigel Williams als onbarmhartige scheidsrechter.
  • Lucy in the Skype: jongeren uit Afrika en Latijns-Amerika vertellen elkaar via Skype hoe het zit met de realisatie van de Millenniumdoelen in hun land, en de impact ervan in hun eigen leefwereld.

Op de site kan je ook de integrale vorige reeks opnieuw bekijken. Daarin wordt de eerste MDG onder de loep genomen: “Armoede & Honger”. Bovendien kan iedereen (individueel maar ook NGO’s, scholen, jeugdorganisaties, …) in de rubriek ‘Inzending door derden’ ook zelf filmpjes aanbieden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s