De dichtbijmijnbedshow van Sensoa

Via de dichtbijmijnbedshow wil Sensoa seks en relaties van jongeren in het Zuiden dichter bij het bed van Vlaamse jongeren brengen.

Seksualiteit en relaties is iets waar jongeren sterk mee bezig zijn. Dit is in Vlaanderen zo, maar dat geldt voor jongeren over de hele wereld. Om Vlaamse jongeren warm te maken voor seksuele gezondheid van jongeren in het Zuiden, ontwikkelde Sensoa de website Dichtbijmijnbedshow.be. De site bevat een heleboel filmpjes en getuigenissen, een interactieve quiz met Sean D’Hondt (VJ bij JIM) en heel wat didactisch materiaal voor leerkrachten. Naast basisinformatie over alle elementen van seksuele en reproductieve gezondheid, vertelt de site via filmpjes hoe jongeren in het Zuiden omgaan met relaties en seksualiteit. Ook de Millenniumdoelstellingen worden naar de jongeren vertaald door ze te linken aan seksuele gezondheid.

De site bevat vijf lespakketten die elk een thema behandelen. Deze 5 thema’s zijn: millenniumdoelstellingen en seksuele rechten, relaties, hiv en soa, gezinsplanning en seksueel geweld. Per thema is er een fact sheet met achtergrondinformatie voor de leerkracht zelf en een pakket interactieve lesmethodieken voor de klas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s