Twee gratis lespakketten bij Music For Life 2011

Binnen een paar weken gaat de laatste editie van Music For Life van start. Thema van 2011 is diarree. Rode Kruis-Vlaanderen lanceert voor die gelegenheid twee lespakketten, één voor het lager en één voor het secundair onderwijs. Met de pakketten kan je je leerlingen informeren over deze stille ramp.

Het pakket is zo opgesteld dat het perfect kan worden geïntegreerd in de eindtermen. In de lesfiches vind je een algemene schets van de problematiek, oorzaken, preventie, behandeling en info rond wat het Rode Kruis doet. Je kan als leerkracht zelf aan de slag met de verschillende werkvormen. Koppeling aan de eindtermen WO of de VOETen, achtergrondinfo, werkbladen, fotomateriaal en zo verder maken het pakket compleet.
Per lesfiche is de werkvorm uitgewerkt in concrete stappen en bevat ze het nodige materiaal en bijkomende suggesties voor verdieping of vereenvoudiging in functie van je klasgroep.
Een drietal uitbreidingen bieden bovendien een technische, een sociologische en een biologisch/chemische insteek. Ook hier is gewerkt met lesfiches waarmee je zelf aan de slag kan.

Je kan het pakket gratis downloaden.

Advertenties

One thought on “Twee gratis lespakketten bij Music For Life 2011”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s