Bar del Mundo in de Antwerpse haven

Bar del MundoNu de lente in het land is, is er geen enkele reden meer om met de digitale klas binnen de schoolmuren te blijven. Zo kan je bijvoorbeeld met Bar del Mundo richting Antwerpse haven trekken en daar alles (of toch bijna alles) te weten komen over eerlijke handel.

Bar Del Mundo is een multimediaal spel, waarbij leerlingen via een tablet-pc spelenderwijs informatie krijgen over de herkomst en verwerking van concrete producten in de haven van Antwerpen. Het spel leidt de leerlingen naar verschillende locaties op het Eilandje die een verhaal hebben over de plaats van Antwerpen in de wereld.

De meeste producten die we elke dag eten en gebruiken, hebben al een hele wereldreis afgelegd voor ze bij ons in de winkelrekken liggen. Waar komen al deze producten vandaan? Hoe komen ze bij ons terecht en welke rol speelt de haven van Antwerpen daarbij? Dit zijn enkele vragen die beantwoord worden in het spel Bar Del Mundo.

Het spel is bedoeld voor 4 tot 24 leerlingen van het eerste en tweede jaar middelbaar. Deelname is gratis, maar reserveren is verplicht. Je kan Bar del Mundo nog tot 29 juni 2012 spelen.
Meer info via Lotte Adriaenssens: 03 240 56 09 of lotte.adriaenssens@admin.provant.be.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s