English please

Voor de afwisseling steken we deze keer de grote plas over en zetten we een website met Engelstalige lesmaterialen in the spotlights.

Facing the Future is een Amerikaanse organisatie die zich richten op docenten die willen werken rond globale thema’s, zonder de band met lokale situaties uit het oog te verliezen. Met de pakketten die zij aanbieden, willen ze studenten stimuleren om kritisch te denken, een globaal perspectief te ontwikkelen en mee te werken aan een duurzame toekomst op lokaal en globaal niveau. Of zoals ze het zelf verwoorden:

In a world where the lives of our neighbors next door are inextricably linked to those of our neighbors abroad, students need to understand the linkages between local and global issues, and how they can personally help to build positive local and global communities.

De uitgaves van Facing the Future zijn uiteraard vooral op de Amerikaanse markt gericht. Maar naast de pakketten die ze te koop aanbieden, kan je op de website ook een aantal pakketten gratis downloaden. Onder meer consumptie en klimaatverandering komen daarbij aan bod. Ter inspiratie van bijvoorbeeld leerkrachten Engels die ook in hun les rond mondiale thema’s willen werken.

Beeldmateriaal

Wie daar graag nog wat beeldmateriaal bovenop wil, kan bijvoorbeeld terecht op de website van de National Film Board of Canada. Zij bieden via streaming een mooie selectie van films aan. Van een documentaire over het noorderlicht tot een portret van een Inuit vrouw. Je kan er ook bladeren in the World Channel of in het kanaal voor hot topics of Work for All met films over racisme op de werkplek. Let wel op, niet alle films zijn even recent dus enige historische duiding is op zijn minst op zijn plaats.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s