Interactieve film tegen digitaal pesten

itsuptoyouIt’s up to you is een interactieve film van ongeveer 7 minuten die als discussiestarter wordt ingezet op scholen. De film maakt jongeren bewuster van hun rol in digitaal pesten. Kijkers bepalen zelf de keuzes van de hoofdpersonen en creëren daarmee hun eigen persoonlijke verhaal, waardoor ze direct de gevolgen van hun acties ervaren. Samen met de aansluitende discussie in de klas, dient de film als praktisch handvat voor docenten en richt zich op normstelling en bewustwording.

De leerlingen komen tijdens het kijken naar de film voor keuzemomenten te staan waar ze beslissingen over nemen: worden ze medeplichtig aan het pesten, kiezen ze ervoor actief acties te ondernemen tegen het pestgedrag of negeren ze wat ze zien? Aan de hand van de gemaakte keuzes wordt het verhaal vervolgd, waardoor iedere leerling zijn persoonlijke verhaal creëert. Waar het verhaal eindigt, hangt af van de gemaakte keuzes. De film heeft 144 scenario’s en 5 eindes. Vandaar ook de titel: It’s up to you.

It’s up to you is bedoeld voor jongeren tussen de 10 en 16 jaar oud. Om de volledige film te bekijken en de docentenhandleiding te downloaden, moet je wel even registreren. Hieronder kan je alvast de trailer bekijken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s