Plan België lanceert internetspel over het leven van meisjes in het Zuiden

plan-her-future

Met Plan her future heeft de Youth Board van Plan België een virtuele wereld ontwikkeld waarin je meer te weten komt over het leven van meisjes in het Zuiden. Zij krijgen lang niet altijd dezelfde kansen als jongens of als hun leeftijdsgenoten in België.

Deelnemers aan de game moeten ervoor zorgen dat drie meisjes uit India, Peru en Niger dezelfde kansen krijgen als hun broers. Je krijgt een startbedrag om hen op weg te helpen naar een betere toekomst. Dat kan bijvoorbeeld door in te zetten op kwaliteitsvol onderwijs of door de meisjes te beschermen tegen vroegtijdige huwelijken. Spelers kunnen ook zelf ontwikkelingsplannen in de steigers zetten of investeren in initiatieven van medespelers. Via Facebook delen ze tenslotte ook verhalen en commentaren met hun vrienden.

Het internetspel richt zich op jongeren tussen 14 en 18 jaar. Wie de beste plannen heeft voor zijn of haar minder fortuinlijke leeftijdsgenoten in het Zuiden, kan zelfs een reis naar Ecuador winnen om er kennis te maken met het dagelijkse leven van jongeren in het Zuiden.

Ontdek het spel op www.planherfuture.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s