Lespakket over papier & digitaal

papierinfo1Met dit educatief pakket rond papier en digitaal kan je met de klas dieper in de wereld van papier en karton duiken, om vervolgens samen het debat over papier en digitale media aan te gaan.

Een kleine 2000 jaar geleden, inspireerde de wesp met haar nest van kartonachtig materiaal de Chinezen tot de ontdekking van het papier. Door de eeuwen heen, maakte de mens papier of karton van riet, dierenhuiden, oude lompen, stro, hout, noem maar op. Vandaag de dag zijn de recyclagemogelijkheden ongezien, maar is er nog wel een toekomst weggelegd voor papier? Betekent de evolutie van het digitale tijdperk de ondergang van het papier of zullen beiden ook in de toekomst een belangrijke rol blijven spelen? Kiezen we automatisch voor het meest duurzame alternatief of is de “juiste” keuze niet altijd zo evident als het op het eerste gezicht lijkt?
Wat denkt jouw klas erover?

papierinfo2Het lespakket is uitgewerkt voor de tweede en derde graad secundair onderwijs en geeft jongeren de kans om een kritische kijk te vormen op de keuzes waar ze vandaag voor staan. Het pakket bevat verschilende modules, waarvan je telkens de bijhorende lesfiche kan downloaden. Met de uitgewerkte lessen en activiteiten kan je bovendien heel wat vakoverschrijdende eindtermen (VOET’en) behalen.

Het lespakket werd uitgewerkt door het Paper Chain Forum en GoodPlanet Belgium (voorheen Green vzw).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s