Actualessen van Studio Globo

studio-globo-logoStudio Globo is onlangs van start gegaan met het verspreiden van kant-en-klare lessen over opmerkelijke thema’s uit de actualiteit. Met dit nieuwe aanbod wil het Team Secundair van Studio Globo inspelen op de vraag van leerkrachten naar werkvormen om zelf de wereld in hun klas te brengen.

De actualessen vind je via actua.studioglobo.be. Algemene info over de lessen vind je terug op de pagina Wegwijs in de actualessen, voor het concrete lesmateriaal kan je terecht op de pagina Lessen.

De aftrap werd een paar maand geleden gegeven met een actuales rond de crisis in Spanje.
Met de start van het nieuwe schooljaar werd daar nu een actuales rond oorlog en vrede in Oost-Congo aan toegevoegd. Daar woedt al jaren een sluimerend conflict dat regelmatig opflakkert. De afgelopen maand haalden de onlusten in Oost-Congo opnieuw regelmatig het nieuws, wat de aanleiding was om er een stevige actuales over te maken. Leerlingen maken er kennis met dit complex conflict en de gevolgen voor de bevolking in Oost-Congo. Met foto’s, citaten, getuigenissen, filmpjes en een digitaal bordboek probeert Studio Globo dit moeilijke thema bespreekbaar te maken in de klas.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s