Tegenlicht bundelt boeiende reportages voor het onderwijs

Tegenlicht is het informatieve programma van de VPRO dat wekelijks wordt uitgezonden op NPO 2. Na de uitzending kan je de meeste afleveringen herbekijken op de website, integraal of in fragmenten. Tegenlicht biedt een boeiende kijk op nieuwe ideeën en trends die de samenleving van vandaag en morgen vorm geven. Daarmee kunnen de reportages een mooie aanleiding zijn voor een discussie of praktijkopdracht in de klas.

Om dat wat makkelijker te maken zijn de reportages op de website opgedeeld in handige bundels per maker, op onderwerp en in geografische regio’s. De bundel Midden-Oosten blikt bijvoorbeeld op de meest roerige regio ter wereld, aan de hand van reporatges over modernisering, vergroening van de woestijn, vrouwenemancipatie in Saoedi-Arabië en andere onderwerpen. De bundel Afrika gaat dan weer van vrouwenemancipatie in Marokko naar Afrika’s digitale ziel.

Sedert een aantal maanden biedt Tegenlicht ook een aantal bundels aan voor het onderwijs. Daaronder ook eentje rond duurzaamheid. Deze bundels zijn vooral gericht op een andere manier van denken, die uitnodigt tot discussie aan de hand van aansprekende fragmenten en uiteenlopende opdrachten.Elke bundel bestaat uit verschillende lessen. Deze bevatten twee of meer fragmenten, stellingen voor een discussie, een essayopdracht en een praktijkopdracht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s