Inspiratiedag Educatieve Materialen

Donderdag 22 oktober organiseren Kleur Bekennen en het Wereldcentrum (provincie Oost-Vlaanderen) een Inspiratiedag rond educatieve materialen. De insteek is uiteraard wereldburgerschap en er is een aanbod voor zowel basis- als secundair onderwijs. Ideaal om inspiratie op te doen als je in je klas dat tikkeltje anders rond wereldburgerschap wil werken. Het programma vind je hier. Wie wil inschrijven, kan dat hier doen.

Naast een uitgebreid aanbod aan fysieke materialen – van kamishibai over bordspel tot inleefkoffer – is er ook aandacht voor digitale materialen. We zetten ze even op een rijtje.

  • allesiswaterMet Alles is water van Protos en Solidagro kunnen leerlingen via spelopdrachten de belangrijkste uitdagingen met betrekking tot water ontdekken. Uitdagingen vandaag en in de toekomst, bij ons en in het Zuiden. Lukt het de leerlingen om het Afrikaanse dorp aan zoveel mogelijk zuiver water te helpen?
    _
  • actualesDe Actualessen van Studio Globo zijn kant-en-klare lessen rond opmerkelijke thema’s in het nieuws, bekeken vanuit een brede, mondiale bril. De lessen zijn flexibel opgebouwd, met telkens vaste onderdelen en uitbreidingen die naar keuze met elkaar kunnen gecombineerd worden. In deze infosessie bekijken we hoe leerkrachten met dit didactisch materiaal kunnen inspelen op de mondiale actualiteit.
    _
  • audiohackingRas-El-Hanout is een veelzijdig project rond audiohacking en intercultureel luisteren. Een databank met geluiden uit Marokko is het startpunt. Hoe klinkt een stad die je niet kent? Wat stel je je voor bij al deze geluiden? Wat vertelt dit over mijn eigen stad, omgeving en cultuur? Via het experimenteren met een geluidskoffer zoeken de leerlingen antwoorden op deze vragen. Een eigenzinnige mix van fysiek en digitaal, door Aifoon en Trefpunt.

Wil je weten hoe je dit en meer in jouw klas kan brengen? Donderdag 22 oktober presenteren deze en andere organisaties hun aanbod tijdens een reeks actieve infosessies. Niet te missen, zouden we zeggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s